^Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


CHLOROFIL NATURE'S SUNSHINE PRODUCTS oraz jego właściwości:

Oczyszczanie organizmu:  - oczyszcza krew, limfę i płyny wewnątrzkomórkowe,- eliminuje toksyny, metale ciężkie i wolne rodniki,- usuwa pozostałości po lekach,- oczyszcza przewód pokarmowy i wydalniczy,- pomaga oczyścić wątrobę,- dezaktywuje i eliminuje karcynogeny (substancje powodujące raka),- zwalcza i eliminuje bakterie patogenne, dezynfekuje i odtruwa organizm,- niszczy bakterie w ranach,- usuwa nieprzyjemny oddech i zapach ciała.  

Przeciwzapalne działanie: - przeciwdziała stanom zapalnym: ból gardła, ropotok, zapalenie dziąseł, zapalenia i owrzodzenia błony śluzowej żołądka i jelit, - zatrzymuje próchnicę i choroby dziąseł (stosować jako aplikacje),- zmniejsza ilość wydzielin kataralnych i poprawia naturalny drenaż nosa,
- leczy wszelkie stany zapalne skóry,
- leczy żylaki,- łagodzi objawy bolesnych hemoroidów.
 

Przywracanie równowagi w organizmie:utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu,- usprawnia organizm,- reguluje pracę jelit i pomaga pozbyć się gazów,- stabilizuje ciśnienie krwi i oddychanie,- łagodzi problemy nadmiaru cukru we krwi.

  Odżywianie i regeneracja organizmu:wspomaga regenerację czerwonych krwinek,- usprawnia prace tarczycy i trzustki,- zapobiega kamicy nerkowej,- zwiększa odporność organizmu,- przyspiesza proces gojenia ran,- przyspiesza gojenie się wrzodów,- wspomaga rozwój korzystnej flory bakteryjnej jelit, 
- uaktywnia enzymy do wytwarzania witamin E, A, i K,- dostarcza tlen do mózgu i każdej komórki ciała,- poprawia wydzielanie mleka u matek karmiących,- wpływa korzystnie na narządy limfatyczne,- wzmacnia układ naczyniowy,- wspiera leczenie cukrzycy,- łagodzi objawy astmy,- pomaga przy anemii,- może zapobiegać zmianom patologicznym w molekułach DNA,- może blokować pierwszy etap przekształcania zdrowych komórek w rakowe i zapobiegać chorobom nowotworowym,- pobudza proces utleniania i stymuluje regenerację komórek w organizmie, wskutek czego zapobiega przedwczesnemu starzeniu i arteriosklerozie,- odnawia tkanki (katalizuje odnowę komórkową), odmładza skórę i pomaga w zachowaniu młodości ciała,- kontroluje problemy skórne poprzez eliminację wolnych rodników,- chroni przed szkodliwym promieniowaniem,- łagodzi stan nerwowy i zmniejsza niepokój,- dodaje energii.
 

Chlorofil niezbędny jest dla ludzi, którzy z jakiejkolwiek przyczyny nie otrzymują światła słonecznego,
np. pracownikom biur i mieszkańcom dużych miast, ludziom przemęczonym i zestresowanym. Chlorofil jest pierwszą pomocą przy nagłym, nawet silnym zatruciu lub migrenie.

 Chlorofil – zielony barwnik wchodzący w skład większości roślin

. Jest to jedyna substancja w przyrodzie, która magazynuje światło słoneczne. Według naukowców, najbardziej korzystnym dla naszego organizmu jest chlorofil w postaci płynnej.   Zakwaszony organizm to chory organizm! Zdaniem prof. Ragnar Berg, amerykańskiego eksperta ds. żywieniowych, utrzymanie zdrowia zależy od codziennej diety. Powinna składać się w 20% z produktów kwaśnych, a w 80% z pokarmów o odczynie zasadowym. W zdrowym ciele współczynnik pH powinien mieścić się w przedziale 7,3-7,4 co odpowiada odczynowi zasadowemu.

 Dieta bogata w żywność kwaśną w dłuższej perspektywie podniesienie kwasowość naszego organizmu (zakwaszając go), wywołując zaburzenia, stany zapalne, w tym choroby serca, zapalenie stawów, wyższe ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom cholesterolu itd.


W obliczu wielu potencjalnych zagrożeń dla zdrowia, czyhających w żywności i napojach (ważna jest jakość wody pitnej), musimy zagwarantować sobie zdrową dietę, zapewniającą właściwy pobór substancji odżywczych.

CHLOROFIL W PŁYNIE pobudza proces oczyszczania organizmu z toksyn. Chlorofil, podobnie jak hemoglobina ma ogromną zdolność i łatwo łączy się z tlenem.

Gdziekolwiek znajdzie się w Twoim organizmie, jako idealny helator, zawsze zabiera ze sobą niepotrzebne komórkom produkty przemiany materii. W ten sposób rozwój ewolucji świata roślinnego i zwierzęcego został udokumentowany przez Leonarda Marchlewskiego, profesora chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego. Chlorofil ma szczególne znacznie w chorobach układu odpornościowego, nowotworach i chorobach autoimmunologicznych.                                            Chlorofil w Płynie­­­ jest pozyskiwany przez NSP z lucerny siewnej

Lucerna jest jednym z najlepszych źródeł białka, chlorofilu, karotenu, witaminy A (retinolu), witaminy D, E, B6, K i kilku enzymów trawiennych.

Dzięki głębokiemu systemowi korzeniowemu, który zezwala na dobrą absorpcję składników mineralnych, lucerna jest dobrym źródłem wapnia, magnezu, fosforu, żelaza, potasu i pierwiastków śladowych.

ZALECANE STOSOWANIE:

jedną łyżeczkę produktu dodać do szklanki wody lub innego napoju, Pić  minimum 3-5 razy dziennie.

 

 

                                                     

 



      

 

CookiesAccept

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem